SPOTKANIE Z PROFESJONALISTĄ

Tradycją szkoły są corocznie organizowane dla młodzieży wykłady pod tytułem ,,Spotkanie z profesjonalistą”. Tym razem p. Joanna Sylwestrzak zaprosiła właścicieli gospodarstwa rodzinnego Agnieszkę i Leszeka Jägerów z Radziszewa, którzy opowiedzieli o swojej działalności związanej z produkcją oraz przetwórstwem produktów rolnych. Specjalnością gospodarstwa są takie specjały jak: dżem z czarnej porzeczki „Czarny skarb Radziszewa”, przygotowywany na podstawie receptury sprzed ok. 40 lat, „Powidła Radziszewskie” ze śliwek węgierek oraz dżemy z truskawek. Uczniowie mieli okazję degustacji ekologicznych, ręcznie wytwarzanych produktów. Państwo Jäger podzielili się swoimi doświadczeniami w prowadzeniu rodzinnej firmy rolnej jako sposobu na życie oraz potencjału, który daje wykształcenie,  wiedza ogrodnicza, którą w przyszłości nasi absolwenci mogą wykorzystać.

Zapraszamy do fotorelacji.